Het curriculum heeft een studiebelasting van 200 uur (7,14 ECTS) en bestaat uit materiaal voor 80 contacturen en 120 zelfstudie uren. Het curriculum is opgebouwd rondom de IoT Educatie Kit. De IoT Educatie Kit is speciaal ontwikkeld voor studenten en docenten om hands-on aan de slag te gaan met Internet of Things. Met de kit bouwt de student zijn eigen slimme sensor en leert over IoT-connectiviteit en data-platformen. Door de hands- on ervaring krijgt de student een sterk begrip van het concept van IoT en leert dit toe te passen op verschillende contexten. De IoT Educatie Kit zit niet inbegrepen in het curriculum en is apart via deze pagina af te nemen.
Tegen een meerprijs is het mogelijk om het curriculum aan te passen naar een bepaald aantal weken (contacturen/zelfstudie) en studiebelastingsuren of te
integreren in een bestaande module.
Het curriculum wordt beschikbaar gesteld aan leerlingen via ons IoT Academy E-learning platform. Via dit E-learning platform krijgen studenten de lesstof aangeboden en kunnen docenten de voortgang van studenten tracken. De werking van het platform wordt tijdens het ‘Train de Trainer’ programma uitgelegd.
Om succesvol kennis over te dragen en kennis te maken met de benodigdheden voor de cursus heeft de IoT Academy een Train de Trainer masterclass ontwikkeld. Tijdens de masterclass krijgen de docenten een spoedcursus IoT en maken ze kennis met het curriculum, het E-learning platform, de IoT Educatie Kit en het IoT platform.
Gedurende de looptijd van het curriculum wordt er door de IoT Academy technische ondersteuning geboden. Deze ondersteuning wordt geboden voor het E-Learning platform en bij het gebruik van de IoT Educatie Kit.